Amid Gangguan Kemarau 7

Selepas berjalan jauh dari Scream VI, Neve Campbell sedang mempertimbangkan untuk kembali ke francais tersebut.

Semasa BAFTA Tea Party baru-baru ini, Campbell membincangkan perbualan yang berlegar-legar mengenai potensi kembalinya selepas siri kontroversi yang telah merosakkan pembangunan filem ketujuh Scream.

Pada bulan November, salah satu daripada dua pelakon wanita baru francise, Melissa Barrera, telah dipecat daripada filem yang akan datang kerana beberapa mesej media sosial yang menyuarakan sokongan terhadap pembebasan Palestin.

Satu hari kemudian, berita tersebar bahawa pelakon utama francise yang lain, Jenna Ortega, juga telah meninggalkan projek tersebut.

Walaupun dia juga dikenali kerana sokongan terbuka terhadap Palestin, alasan yang diberikan untuk kepergiannya adalah konflik jadual dengan penggambaran musim kedua Netflix’s Wednesday.

Selepas kehilangan dua pelakon yang berbakat yang menyegarkan semula francise, Scream 7 kehilangan pengarahnya, Christopher Landon, pada akhir bulan lalu. Menurut kenyataan Landon di media sosial, ia disebabkan oleh bagaimana “pekerjaan impian berubah menjadi mimpi buruk”.

Adalah tidak mengejutkan bagi Campbell jika Spyglass Media Group memanggilnya untuk kembali ke filem tersebut. Pelakon itu juga membawa alasan utama dia keluar dari francise Scream VI, iaitu disebabkan pertikaian gaji.

“Saya membuat kenyataan kuat beberapa tahun lalu. Saya tidak percaya bahawa cara saya diperlakukan akan berlaku jika saya seorang lelaki dan saya layak mendapat sesuatu kerana telah membawa francise ini selama yang saya lakukan.”

Scream VI adalah kali pertama Campbell tidak muncul dalam filem dalam sejarah 27 tahun francise tersebut dan potensi kembalinya dalam filem seterusnya benar-benar tidak pasti.

Leave a Comment