Bilangan hari ke Oscars

MENJELANG penganugerahan Oscars 2024 pada 10 Mac, di hoskan oleh Jimmy Kimmel, semua mata tertumpu kepada bintang-bintang Hollywood dan pilihan fesyen mereka.

Pandangan terkini di British Academy Film Awards (Baftas) memberikan petunjuk kepada trend yang akan datang – pakaian lelaki melihat pembaruan dengan brooches dan pakaian berwarna permata, sementara gaun panjang dijangka akan mendominasi untuk wanita.

Margot Robbie, walaupun tidak menerima penghargaan Akademi untuk peranannya dalam Barbie, dijangka akan bersinar di karpet merah sebagai salah satu bintang pakaian terbaik.

Teruskan menonton apabila theSun memberikan pratinjau trend yang dijangka di Teater Dolby pada malam Oscars.

Fesyen Barbie Robbie untuk ditekankan

Robbie, yang dibimbing oleh pereka fesyen Andrew Mukamal, telah menunjukkan penampilan yang berani inspirasi Barbie sepanjang lawatannya promosi.

Bermula pada Jun dengan gaun mini polka-dot Valentino yang mengingatkan kepada Barbie Pink and Fabulous 2015, dia meneruskan trend ini di Golden Globes 2024.

Di sana, dia mengenakan gaun sequin Giorgio Armani Prive pink panas, memberi penghormatan kepada ulang tahun ke-50 boneka SuperStar Barbie 1977.

Sekarang, menjelang Oscars, Robbie berpeluang untuk mengakhiri rentetan gaya Barbie-nya dengan tanda seru berkilauan tambahan.

Mendapatkan ilham dari arkib boneka Barbie tahun 1980-an, pilihan gaya Crystal Barbie (1983). Gaun putih berjalur iridescent dengan tali spaghetti dan hujung flare tulle, disertai dengan boa yang sepadan, menyediakan kanvas yang sempurna untuk dipercantik dengan barang kemas mega-carat Lorraine Schwartz.

Untuk sentuhan tambahan, jika suami Robbie, Tom Ackerley, yang menerbitkan filem bersamanya, ingin menyamai isterinya, pakaian Crystal Ken akan menjadi pilihan yang ideal, lengkap dengan ansambel inspirasi Barbie yang glamor untuk Oscars.

Pengharapan fesyen Oscar “layak dijadikan muzium” Lily Gladstone

Dalam pratinjau yang mengagumkan, Gladstone memberi petunjuk bahawa pakaian beliau untuk Oscars 2024 tidak akan kurang daripada layak dijadikan muzium.

Majalah People melaporkan bahawa pelakon ini yakin bahawa gaun beliau akan menjadi “penyekat jalanan” ketika dia bersiap sedia untuk membuat sejarah di Oscars tahun ini.

Gladstone, pelakon Amerika Asli pertama yang dinominasikan untuk Anugerah Akademi, dalam pertandingan untuk Pelakon Wanita Terbaik untuk peranannya dalam Killers of the Flower Moon.

Menyembrangkan identiti budaya uniknya, beliau membayangkan penampilan di karpet merahnya sebagai bukti berterusan bahawa reka bentuk indigenous layak mendapat perhatian bersamaan fesyen mewah.

Menambah warna kepada majlis yang baru-baru ini, Gladstone muncul dalam pakaian sequin merah Valentino di NeueHouse Hollywood di Los Angeles.

Ansambel tersebut menampilkan jaket dengan lengan berlipat dan ekor, dipadankan dengan seluar flare yang sepadan, menetapkan pangkin yang menjanjikan untuk penampilan Oscars yang mematahkan dan memukau.

Perjalanan fesyen pra-Oscars yang berjiwa Emma Stone

Stone, calon Pelakon Wanita Terbaik untuk peranannya dalam Poor Things, dengan lemah lembut menavigasikan musim berprestij dengan perpaduan yang mengasyikkan dari pakaian merah jambu vintage dan kontemporari.

Di Festival Filem Antarabangsa Santa Barbara seminggu yang lalu, Stone memilih reka bentuk yang licin dari The Row, menampilkan gaun hitam tanpa tali dengan leher foldover, mendedahkan cetakan bunga vintage di sepanjang panel sisi.

Aksesorinya termasuk rantai kalung berlian, anting-anting emas ringkas dan cincin tebal, semuanya dipilih daripada jenama perhiasan halus Vrai yang etika.

Esok harinya di Majlis Makan Tengah Hari Calon Oscars ke-96, Stone merangkul palet warna netral, menukar gaunnya dengan set baju Louis Vuitton oleh pengarah kreatif Nicolas Ghesquiere.

Sebagai duta Louis Vuitton, Stone sering memperagakan reka bentuk Ghesquiere di karpet merah.

Di Oscars 2024 yang akan datang, dijangka Stone sekali lagi memperagakan reka bentuk Ghesquiere, menggambarkan kombinasi kelas dan elegan. Bayangkan dia dibalut dalam gaun berlian yang berkilat, meningkatkan kehadiran karpet merahnya ke tahap baru.

Drama karpet merah lelaki terbongkar

Karpet merah Oscars sedang mengalami transformasi berani dalam fesyen lelaki, menyorot siluet dramatik yang menonjolkan daya tarikan kot malam.

Bradley Cooper, di Baftas, menetapkan preseden yang menarik dengan mengenakan kot pegawai berderet dua, menyerupai penampilannya di pertunjukan Lelaki Louis Vuitton di Paris bulan sebelumnya.

Menambah keghairahan, Rose Forde, tenaga kreatif di sebalik garderob Cillian Murphy, meramalkan perubahan menarik dalam pakaian lelaki. Beliau mengjangkakan perubahan dari dasi kupu-kupu konvensional, memberi jalan kepada baju terbuka dan hiasan leher yang berbeza.

Juga, aksesori bersedia untuk mengambil peranan utama, dengan fokus kepada sunglasses dan optikal, topi, hiasan kepala dan beg.

Pada masa yang sama, apabila Timothee Chalamet terus mencuri perhatian dalam dunia seni persembahan dengan projek-projek seperti Wonka dan Dune 2 yang akan datang, beliau dijangka akan berada di barisan hadapan fesyen lelaki.

Karpet merah Oscars berjanji untuk tidak hanya menjadi perhimpunan kecemerlangan cinematik tetapi juga pameran avant-garde dan trend-setting dalam fesyen lelaki.

Prakiraan pakaian Oscar Cillian Murphy

Dikenali dengan kecenderungan untuk estetika yang disesuaikan dan klasik, Murphy dijangka akan mempercantik karpet merah Oscars 2024 dalam ansambel yang berkelas tetapi moden.

Dianggarkan Murphy akan condong kepada tuxedo yang disesuaikan, atau set pakaian yang licin, tetap setia kepada gaya tandatangan beliau. Sama ada beliau memilih tuxedo hitam klasik atau menjelajah pilihan warna berani, keanggunan dan halus pasti akan menentukan penampilannya.

Selaras dengan trend kontemporari, aksesori mungkin mengambil tempat duduk belakang, dengan leher terbuka menggantikan tali tradisional.

Pola atau tekstur yang halus pada kot mungkin menambah sentuhan gaya, sementara kasut berkilat akan menyempurnakan ansambelnya lebih kepada reka bentuk J Robert’s Oppenheimer, menyempurnakan penampilan karpet merahnya dengan pesona yang timeless.

Leave a Comment