Blizzard Mengeluarkan Musim Baru untuk Diablo IV

Selepas sekian lama tidak ada perkembangan mengenai kemas kini musim berikutnya untuk Diablo IV, Blizzard akhirnya telah melancarkan musim terbaru pada 24 Januari.

Diberi tajuk Musim Pembinaan, kandungan baru ini termasuk siri quest yang melibatkan sebuah peranti kuno yang dipanggil The Loom yang telah diserang dan direbut oleh kuasa syaitan yang diketuai oleh Malphas.

Kandungan baru ini menghantar pemain ke padang pasir Kehjistan untuk menentang Malphas dan tenteranya yang terdiri daripada makhluk tak suci baru yang kelihatan seperti syaitan yang disilangkan dengan mesin.

Menurut Blizzard, Malphas merupakan “bos yang tidak bergerak” pertama dalam permainan ini, di mana pemain perlu bertahan menentang perangkap syaitan ketika mereka menavigasi arena bos untuk membunuhnya.

Seperti musim sebelumnya yang terus meningkatkan permainan asas, Musim Pembinaan dilengkapi dengan banyak tambahan baru dan kemas kini untuk meningkatkan pengalaman memusnahkan syaitan setiap pemain sambil memberi permainan itu kelestarian yang diperlukan.

Pertama, pemain akan melihat watak mereka dibantu oleh rakan sepanjang Musim tersebut. Robot yang kelihatan seperti kala jengking itu boleh membantu pemain secara aktif atau pasif, bergantung kepada gaya bermain unik setiap pemain.

Ini dicapai dengan mengubah dalaman bot tersebut. Semasa pemain melawan lebih dalam ke The Loom, mereka juga boleh menghadapi dungeon khas yang dipanggil Vault, yang mengandungi musuh yang lebih sukar dan dibalas dengan rampasan yang lebih besar.

Di luar The Loom, pemain juga akan bertemu dengan musuh musiman baru dalam kawasan tertentu yang dipanggil Gempar Arcane. Kemudian dalam musim, Blizzard akan melancarkan The Gauntlet, sebuah dungeon tetap mingguan yang berputar untuk pemain yang ingin bersaing satu sama lain, kerana ada papan pemimpin untuk itu.

Musim Pembinaan juga disertai dengan peningkatan kualiti hidup, seperti tab simpanan tambahan untuk penyimpan berlebihan, penambahbaikan kepada pokok kemahiran, dan keupayaan untuk mengawal watak menggunakan kekunci W-A-S-D untuk pemain PC.

Musim sebelumnya masing-masing berlangsung sekitar tiga bulan, jadi adalah adil untuk menganggap Musim Pembinaan akan berakhir menjelang akhir April.

Blizzard kemungkinan akan mempunyai musim keempat bagi permainan ini dari akhir April hingga akhir Jun. Ini akan menetapkan permainan untuk Vessel of Hatred, jangkaan perluasan utama Diablo IV, untuk mungkin dilancarkan pada bulan Ogos.

Leave a Comment