Cnblue Kembali Ke Malaysia Selepas Satu Dekad

K-Pop band popular sedang bersiap untuk membuat persembahan di Malaysia sebagai sebahagian daripada lawatan Asia ‘CNBLUENTITY’ 2024

Kugiran popular rock K-Pop Korea Selatan CNBLUE bersiap untuk membuat persembahan yang dinanti-nantikan di Malaysia selepas hampir sepuluh tahun vakum.

Dianjurkan oleh Hit Maker Entertainment dan Lo-Fi Entertainment, konsert ‘CNBLUENTITY’ dijadualkan berlangsung di Mega Star Arena, Kuala Lumpur pada hari Sabtu, 20 April.

CNBLUE, yang berasal dari Korea Selatan dan muncul pada tahun 2010 di bawah FNC Entertainment, terdiri daripada Yonghwa, vokalis utama dan gitaris, Minhyuk pada dram, dan Jungshin pada bass.

Kumpulan ini akan membawa semangat kagum penyokong-penyokong Malaysia dengan membawakan hits-hits tidak luput dari masa seperti I’m a Loner, I’m Sorry, Love, dan Intuition.

Kebolehan muzik mereka meluas merentasi pelbagai bahasa, seperti yang tercermin dalam diskografi mereka yang 11 album studio, 14 album extended plays (EPs), 33 single, dan tiga album kompilasi, menunjukkan kepelbagaian mereka dalam bahasa Korea, Jepun, Inggeris, dan bahasa lain.

Sebagai bukti kepada kecekapan muzikal mereka, CNBLUE telah memenangi pelbagai anugerah bergengsi seperti Golden Disc Awards, Mnet Asian Music Awards (MAMA), dan Melon Music Awards, menandakan impak dan pengiktirafan mereka dalam industri muzik.

Untuk peminat yang tidak sabar untuk menghadiri konsert, tiket akan mula dijual kepada orang ramai bermula 29 Februari pada pukul 12 tengah hari melalui www.ticketingtix.com, dengan harga antara RM398 hingga RM798 dan bayaran pemprosesan sebanyak RM4.

Tiket-tiket ini menawarkan pelbagai faedah eksklusif kepada peminat, termasuk ujian bunyi, sesi perpisahan, poster bertandatangan, dan lanyard bertauliah semasa tempoh pra-jualan.

Pra-jualan dalam talian selama tiga hari untuk peminat yang berdaftar dijadualkan sebelum penjualan kepada orang ramai, bermula pada 23 Februari, dengan kapasiti terhad. Pendaftar yang berjaya akan mendapat akses ke prajualan tiket pada 28 Februari pada pukul 12 tengah hari, menerima lanyard bertauliah yang terhad dengan pembelian tiket mereka.

Leave a Comment