Demo Akhir Fantasy 7 Rebirth Turun di Playstation Network

SEBENTUK demo permainan Final Fantasy VII Rebirth kini boleh dimuat turun daripada PlayStation Network, hanya beberapa minggu sebelum pelancaran permainan penuh.

Exklusif untuk PlayStation 5, demo ini akan membawa pemain langsung ke detik permulaan Rebirth, membawa mereka ke belakang watak utama Cloud Strife dan Sephiroth, yang merupakan watak yang boleh dimainkan dalam bahagian khusus permainan ini.

Peminat asal Final Fantasy VII tahun 1997 akan tahu bahawa bahagian ini adalah bab ingatan terkenal dalam kampung gunung Nibelheim.

Seperti yang dinyatakan oleh pembangun permainan, Rebirth akan bermula dengan peristiwa yang berlaku terus selepas Final Fantasy VII Remake tahun 2020, yang mengisahkan kisah larian Strife dan rakan-rakannya dari bandar Midgar.

Ingatan ini mengisahkan hubungan Strife dengan syarikat Shinra yang merosakkan alam sekitar, unit tentera mereka yang dipanggil “Soldier” dan Sephiroth, yang dulunya merupakan sekutu tetapi kemudian menjadi penjenayah genosida.

Demo ini juga membolehkan pemain mencuba sistem perlawanan dan mekanik permainan, yang telah dikemas kini sejak Remake.

Kerana ini adalah demo, ia hanya sebahagian kecil daripada pengalaman penuh yang akan tersedia selepas permainan dilancarkan pada 29 Februari.

Leave a Comment