Gosling Bakal Menyanyi Secara Langsung di Oscars

Seperti yang dijangkakan, Ryan Gosling secara rasmi disahkan akan membawakan “I’m Just Ken” secara langsung di Oscars. Ini telah disahkan oleh Variety melalui sumbernya.

Secara tradisional, adalah sangat biasa bagi pencalon lagu asal terbaik untuk membawakan lagu mereka di Oscars, dengan beberapa pengecualian.

Sebagai contoh, semasa Anugerah Akademi ke-89, lagu “City of Stars” dari La La Land telah dicalonkan untuk Oscar. Dalam filem itu, Gosling membawakan lagu tersebut, tetapi semasa pertunjukan anugerah, ia dibawakan oleh John Legend.

Oleh itu, sama ada Gosling bersetuju untuk menyanyi dan membawakan lagu di Oscars adalah satu soalan besar sejak Gosling dan lagu tersebut menerima pencalonan pada Januari. Pelakon itu juga telah dicalonkan dalam kategori Pelakon Pembantu Terbaik.

“Mungkin terlalu berisiko untuk saya melakukannya,” kata Gosling kepada Variety untuk cerita kulitnya Februari. “Saya tidak tahu bagaimana itu akan berfungsi. Tetapi saya terbuka untuknya.”

Ditulis oleh Mark Ronson dan Andrew Wyatt, yang pertama memberitahu Variety bahawa jika Gosling tidak mahu membawakan lagu secara langsung semasa Oscars, mereka tidak akan melakukannya.

Selain “I’m Just Ken”, lagu kedua dari Barbie yang telah dicalonkan dalam kategori yang sama adalah “What Was I Made For?” oleh Billie Eilish dan abangnya Finneas.

Leave a Comment