Kapal Pesiar Kembali ke Layar Besar

SETELAH menandatangani perjanjian kerjasama filem dengan Warner Bros bulan lepas, Tom Cruise akan membintangi filem baru daripada pengarah The Revenant, Alejandro G Inarritu, mengikut The Hollywood Reporter.

Warner Bros dan Legendary Entertainment dilaporkan sedang berbincang untuk mendapatkan paket filem tersebut. Filem ini juga akan menjadi filem pertama Inarritu dalam bahasa Inggeris selepas The Revenant pada tahun 2015, yang dibintangi oleh Leonardo DiCaprio dan memenangi tiga kategori Oscar teratas pada tahun itu.

The Revenant juga menghasilkan lebih dari US$500 juta (RM2.4 billion) di pawagam seluruh dunia. Skrip filem rahsia baru Inarritu ditulis oleh beliau, Sabina Berman, Alexander Dinelaris dan Nicolas Giacobone.

Perjanjian Cruise dengan Warner Bros diatur bagi bintang aksi tersebut bekerjasama dengan studio untuk membangunkan dan menghasilkan filem-filem teater asal dan francais yang dibintangi oleh beliau sendiri.

Projek dengan Inarritu sesuai dengan desas-desus sebelumnya yang mengatakan bahawa Cruise ingin bekerja dengan pengarah filem auteur selepas menghabiskan satu dekad yang lalu dengan filem-franchise, seperti Top Gun: Maverick dan filem-filem Mission: Impossible.

Pada masa ini, Cruise terlibat dengan filem Mission: Impossible yang belum diberi judul, manakala filem terakhir Inarritu adalah drama Spanyol Bardo untuk Netflix.

Leave a Comment