Kemas Kini Blue Beetle DCU

Pelakon BLUE Beetle Xolo MaridueƱa percaya bahawa Jaime Reyes akan kembali segera ke alam semesta DC yang baru ditubuhkan (DCU).

Filem superhero 2023 menandakan salah satu babak terakhir dalam DC Extended Universe (DCEU) ketika ia berpindah ke DCU di bawah arahan co-CEOs DC Studios James Gunn dan Peter Safran.

Walaupun DCU dijangka bermula dengan Superman: Warisan pada 2025, nasib watak-watak DCEU dari segi kembalinya atau penggantian tetap tidak pasti. Walau bagaimanapun, Mariduena menyatakan keyakinannya dalam kembalinya watak tersebut, menyatakan bahawa kemungkinan ia akan berlaku “segera”, walaupun butiran yang tepat tidak jelas.

“Saya tahu kita akan melihat Blue Beetle lagi, sama ada dalam bentuk Blue Beetle 2 atau di mana sahaja,” kata pelakon itu.

Beliau juga menyatakan, “Sungguh hebat bekerja bersama James dan Peter, yang dengan penuh kerelaan melibatkan kita dalam alam semesta baru mereka walaupun ia bukan sebahagian daripada apa yang mereka cipta. Ia satu penghormatan. Sekarang, ke mana Blue Beetle akan menuju pada masa depan? Saya tidak tahu. Tetapi saya boleh dengan yakin mengatakan bahawa kita akan melihatnya tidak lama lagi.”

Keyakinan Mariduena dalam kembalinya Blue Beetle ke alam semesta DC menunjukkan masa depan yang menjanjikan untuk watak tersebut. Ketidakpastian mengenai sekuel potensi Blue Beetle 2 menambahkan unsur misteri dalam perjalanan watak tersebut.

Walaupun filem asal menghadapi cabaran dari segi kejayaan komersial semasa peringkat akhir DCEU, pandangan optimis pelakon itu menaikkan harapan untuk sambungan yang berjaya dan menarik bagi filem superhero dalam DCU yang berkembang.

Leave a Comment