Kembali dari Kubur

Selepas 14 tahun terperangkap dalam neraka pembangunan, filem seterusnya dalam siri The Crow dijadual untuk mendarat di pawagam pada 7 Jun ini.

Ke-5 dalam siri filem The Crow, filem yang akan datang akan melihat Eric Draven (Bill Skarsgard) kembali dari alam baka untuk membalas dendam kematian dirinya dan tunangnya Shelly Webster (FKA Twigs).

Sebuah reinterpretasi moden dari siri buku komik gothic terhad James O’Barr, The Crow sedang diarahkan oleh Rupert Sanders.

“Apa yang menarik saya kepada The Crow adalah peluang untuk membuat romansa gelap, sesuatu yang melibatkan kehilangan, duka dan selaput abadi antara hidup dan mati dan merentasi itu,” Sanders baru-baru ini memberitahu Vanity Fair.

“Saya dibesarkan dengan mendengar Joy Division dan the Cure dan filem ini agak seperti lagu the Cure – keindahan melankoli.”

Adaptasi sebelumnya filem-filem ini dipenuhi dengan pelbagai masalah, dengan yang paling ketara adalah versi filem 1994 yang dibintangi oleh Brandon Lee.

Anak kepada legenda seni bela diri Bruce Lee, Brandon terbunuh secara tidak sengaja semasa penggambaran apabila senjata berfungsi dengan rosak, melukakan dia secara mematikan. Chad Stahelski, pengarah filem John Wick terpaksa menyelesaikan bahagian yang tinggal sebagai badan ganda Brandon, dengan wajah ahli seni bela diri itu disuperimpose secara digital ke wajah Stahelski.

Selepas filem semasa memasuki pengeluaran pada tahun 2008, ia melalui beberapa versi yang melibatkan pelbagai pengarah, penulis dan ahli krew yang masuk dan keluar dari pintu berputar filem tersebut. Sebelum pemilihan Skarsgard, Bradley Cooper, Luke Evans dan Jason Momoa semua dihubungkan untuk membintangi sebagai Draven.

Leave a Comment