Kembali Hidup Semula Dari Gam Dalam Huruf Besar

Universal Pictures sedang bekerja secara rahsia untuk membawa semula francais Jurassic Park, menurut sumber-sumber Variety. Ditulis oleh penulis skrip David Koepp, projek ini sudah berada dalam fasa pembangunan dan skripnya sudah disukai oleh eksekutif sehingga studio sedang mempertimbangkan untuk melepaskan filem ini pada tahun 2025.

Koepp turut menulis skrip asal Jurassic Park dari tahun 1993, bersama dengan skrip untuk Mission: Impossible pertama, Spider-Man pertama pada tahun 2002 dan Indiana Jones and the Dial of Destiny tahun lepas.

Menurut Variety, tiada maklumat tentang apa filem ini akan tentang. Walaupun ia akan mengekalkan tajuk Jurassic World, filem ini akan memulakan “era Jurassic baru” dengan jalan cerita baru.

Ini mungkin bermakna filem ini akan berbeza daripada trilogi Jurassic World, yang diarahi oleh Chris Pratt dan Bryce Dallas Howard. Dengan kata lain, mereka mungkin tidak akan kembali dan ini termasuk pelakon-pelakon Jurassic Park Sam Neill, Laura Dern dan Jeff Goldblum.

Trio ini muncul terakhir dalam Jurassic World Dominion. Pada masa penulisan, tiada pengarah yang dilampirkan kepada projek ini.

Leave a Comment