Lagu Baru dari Jack White

Muzikus Amerika Jack White telah menunjukkan dengan jelas bahawa beliau akan mengeluarkan muzik baru, seperti yang terkandung dalam satu pos terbaru di media sosial. Untuk memulakan tahun ini, muzikus Detroit itu berkongsi potongan muzik yang belum pernah didengar yang menampilkan intro gitar bluesy.

Walaupun tiada teks atau kapsyen tambahan yang diberikan oleh White, kaitan antara latar belakang biru yang digunakan dalam posnya dan usahanya sebagai artis solo menunjukkan bahawa petanda itu mungkin merujuk kepada album solo akan datang.

Peminat rocker itu mengekspresikan keghairahan, dengan salah seorang menyatakan, “Tahun baru sudah bermula dengan baik,” dan yang lain menyatakan, “Saya bersedia.”

Selepas perpecahan The White Stripes, White bekerjasama dengan The Raconteurs dan The Dead Weather. Selain sumbangannya kepada projek-projek ini, beliau juga telah mempunyai karier solo yang berjaya yang sejauh ini menghasilkan lima album.

Rilisan solo terbarunya termasuk Fear of the Dawn dan Entering Heaven Alive, kedua-duanya dikeluarkan pada tahun 2022. Tambahan pula, White telah mengeluarkan The White Stripes: Live in Las Vegas pada Oktober tahun lalu.

Rilisan set tiga vinil ini termasuk rekod tujuh inci bonus yang ditekan pada vinil merah berkilat yang menampilkan satu versi kolaboratif live Ball and Biscuit dengan Bob Dylan di Detroit, Michigan, tahun ini.

Leave a Comment