Lee Yi-kyung membawakan watak jahat dalam filem.

LEE YI-KYUNG, yang mengambil peranan Park Min-hwan, antagonis dalam drama terkini tvN, Marry My Husband, baru-baru ini membincangkan perspektifnya tentang memegang watak yang jahat.

Drama ini, diadaptasi daripada novel popular yang sama, mengisahkan tentang perjalanan balas dendam Kang Ji-won (dimainkan oleh Park Min-young), yang, setelah menyaksikan rakan baiknya Jung Soo-min (Song Ha-yoon) berselingkuh dengan suaminya Park Min-hwan, akhirnya dibunuh olehnya.

Lee Yi-kyung menyatakan tarikan awalnya kepada watak Park Min-hwan, menekankan daya tarik memegang personaliti yang menjurus negatif. Sejak menerima skrip, dia mendapati sifat peranan yang jelas menarik perhatiannya.

Mengenai pendekatannya terhadap watak, Lee Yi-kyung mendedahkan usahanya untuk mengelakkan Park Min-hwan daripada dilihat hanya sebagai watak lucu. Untuk mencapai ini, dia memberi tumpuan untuk mengimbangkan sifat berani dan rentan watak ini untuk menonjolkan sifat dwi-wajahnya dalam cahaya dramatik.

Sementara itu, Song Ha-yoon, yang memegang watak perempuan berdusta, Jung Soo-min, berkongsi alasan memilih watak tersebut. Dia mendapati skrip drama ini benar-benar menghiburkan dan tertarik dengan aspek misteri watak Jung Soo-min yang menarik minatnya.

Dalam usahanya untuk menangkap emosi kompleks dan keadaan mental Jung Soo-min, pelakon ini memilih pakaian dengan pelbagai warna. Walaupun pemikiran watak tersebut rumit, Song Ha-yoon bertujuan untuk menggambarkan kehidupan Soo-min secara langsung.

Marry My Husband disiarkan setiap hari Isnin dan Selasa di Prime Video.

Leave a Comment