Lost Hellden Datang Dari Pembangun Veteran JRPG Dalam Bahasa Malaysia

LOST HELLDEN yang baru diumumkan sedang dibangunkan oleh veteran dalam bidang permainan peranan Jepun dan akan melihat sumbangan yang bersemangat oleh pembangun veteran Final Fantasy.

Arah muzik dan audio permainan akan datang dari Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy XII, Tactics Ogre), manakala Takeshi Oga (Final Fantasy XIV, Gravity Rush) akan mengendalikan ilustrasi.

Ditetapkan di dunia Era, setiap orang yang lahir diikat kepada salah satu daripada tujuh dosa besar (mungkin versi Yahudi-Kristian).

Selagi setiap Eran kekal hidup, mereka terpaksa melawan keinginan dari dosa khusus mereka. Jika mereka berjaya, mereka akan mendapat tempat di Tanah Suci Hellden dan jika mereka gagal, nasib yang lebih teruk daripada kematian menanti.

Lost Hellden akan menampilkan lapan karakter yang boleh dimainkan, dengan permainan melibatkan sistem pertempuran yang menggabungkan aksi dan strategi.

Artisan Studios adalah studio yang agak baru dan permainan-permainan sebelum ini, Super Neptunia RPG dan Astria Ascending kedua-duanya permainan 2D yang melintasi sisi, jadi Lost Hellden yang 3D adalah satu langkah yang cukup besar.

Menurut laman web permainan, Lost Hellden akan dilancarkan pada Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S dan PC, dengan jendela keluaran yang dijangka pada tahun 2025.

Leave a Comment