Marvel Mengubah Tajuk Avengers kepada Tajuk Yang Betul

MARVEL dikatakan sedang mempertimbangkan modifikasi kepada tajuk filem Avengers yang akan datang selepas pelakon utama, Jonathan Majors, disabitkan dengan tuduhan serangan.

Selepas keputusan pada 18 Disember, Marvel Studios dengan segera memutuskan hubungan dengan pelakon tersebut, yang didapati bersalah merogol bekas kekasihnya, Grace Jabbari.

Majors kini berpotensi menghadapi hukuman penjara sehingga setahun. Majors memegang peranan penting dalam Marvel Cinematic Universe (MCU) sebagai Kang the Conqueror dalam filem Ant-Man and The Wasp: Quantumania pada tahun 2023 dan siri Disney+ Loki.

Projek-projek ini menempatkannya sebagai antagonis utama yang akan datang dalam Marvel Comic Universe, dengan tajuk awalnya dinamakan Avengers: The Kang Dynasty.

Menurut The Hollywood Reporter, tajuk filem telah dibuang dan projek tersebut kini akan dirujuk secara rasmi sebagai Avengers 5 sehinggalah tajuk baru dipilih.

Keputusan untuk mengubah sepenuhnya nama filem ini menunjukkan bahawa watak Kang, yang dilakonkan oleh Majors, akan ditulis keluar daripada francais itu dan tidak diganti.

Pada bulan September sebelum ini, dilaporkan bahawa eksekutif Marvel, yang dipimpin oleh kepala studio Kevin Feige, menyiasat “rancangan simpanan, termasuk menukar kepada musuh komik lain”, seperti watak Dr. Doom dari Fantastic Four.

Selepas munculnya tuduhan serangan, Majors menghadapi risiko untuk dikeluarkan oleh pasukan pengurusan dan dikeluarkan daripada pelbagai projek filem, termasuk The Man in My Basement.

Majors, yang dituduh dengan empat tuduhan, termasuk serangan, keharuan teruk dan keharuan, telah didapati bersalah atas dua daripada tuduhan tersebut. Perlu dinyatakan, beliau dibebaskan daripada satu tuduhan serangan dalam darjah ketiga dan keharuan teruk dalam darjah kedua.

Pelakon itu ditahan di New York pada bulan Mac selepas tuduhan merogol Jabbari di tempat duduk belakang kereta. Walaupun dituduh, Majors telah mendakwa tidak bersalah terhadap semua tuduhan yang dilontarkan kepadanya.

Leave a Comment