Masa Untuk Menaiktaraf

March ini akan menandakan enam tahun Nintendo Switch berada dalam kitaran hayatnya, dengan desas-desus yang berterusan mengenai apa yang akan dibawa oleh Nintendo sebagai pengganti Switch.

Dengan kitaran hayat purata untuk konsol Nintendo adalah kira-kira lima tahun, Switch sepatutnya sudah dibuang sejak lama, terutamanya dengan beberapa permainan terkini yang mengalami masalah untuk berfungsi dengan baik pada peranti keras yang sudah ketinggalan zaman.

Dalam “bocoran” terkini mengenai bila para pemain boleh mengharapkan pengganti Switch, syarikat elektronik audio Altec Lansing mendedahkan bahawa Switch II akan dilancarkan pada bulan September dalam beberapa kenyataan yang agak kabur dan aneh.

Dilihat pertama kali oleh Digital Trends, Altec Lansing telah mengeluarkan siaran akhbar mengenai kembalinya GameShark dalam bentuk kecerdasan buatan.

Bagi mereka yang memulakan hobi bermain permainan (dan obsesi) mereka pada akhir tahun 90-an sehingga pertengahan 2000-an, mereka akan tahu bahawa GameShark adalah jenama yang dikenali kerana mengeluarkan produk yang membolehkan para pemain menggunakan “kod curang” dalam permainan video.

Sekarang, walaupun siaran akhbar itu berfokus pada “AI Shark” baru, dalamnya terdapat satu baris yang menyatakan, “Pelancaran rasmi AI Shark dirancang bersamaan dengan Nintendo Switch II pada September 2024.”

Selepas Digital Trends pertama kali melaporkannya, Altec Lansing menghubungi pihak tersebut, mendakwa bahawa Nintendo Switch II tidak akan dilancarkan pada bulan September tetapi pada masa yang sama, mengesahkan bahawa jendela pelancaran konsol adalah dalam tiga bulan terakhir tahun 2024.

Tidak lama selepas itu, syarikat AI tersebut menarik balik kenyataan untuk menyatakan bahawa Nintendo belum mengumumkan secara rasmi Switch II. Walaupun terdapat kemungkinan bahawa Altec Lansing mempunyai maklumat dalaman mengenai pengganti Switch, terdapat kebarangkalian yang lebih tinggi bahawa mereka hanya menggunakan ini sebagai sandiwara pemasaran untuk mendorong berita AI Shark.

Walau bagaimanapun, kebenaran “bocoran” itu di sisi lain, tidak dapat dinafikan bahawa Nintendo Switch semakin menua dengan cepat dan para pemain mungkin akan melihat berita rasmi mengenai penggantinya pada tahun ini.

Leave a Comment