Melangkah ke masa depan

BERTUJUAN untuk membawa golf kepada penonton yang lebih luas di luar padang golf tradisional, Wedge telah melancarkan lokasi kedua, Wedge Range Golf Bar and Social Club, di Park 51 Boulevard, Petaling Jaya.

Lokasi baru ini mendorong batasan yang ditetapkan oleh cawangan sebelumnya, Wedge Lounge di Desa Sri Hartamas, dengan menawarkan pengalaman yang sama tetapi dengan lingkup yang lebih luas dengan menggunakan teknologi terkini dalam simulasi golf maya.

Mengisi keseluruhan tingkat pertama bangunan, Wedge Range dibahagikan kepada dua bahagian. Separuh daripadanya menempatkan suite premium dalam saiz berbeza untuk perhimpunan peribadi.

Daripada suite yang tersedia, yang terkecil adalah Palmer Suite, yang mempunyai simulator skrin lebar dan muatkan 10 orang. Yang terbesar adalah Nicklaus Suite, yang mempunyai skrin besar dan muat sehingga 20 pemain golf.

Kedua-dua suite mempunyai bilik mandi peribadi. Mereka yang memilih sesuatu di tengah-tengah boleh mempertimbangkan Hogan Suite, yang membenarkan sehingga 16 pemain golf dan mempunyai dua simulator skrin lebar.

Separuh yang lain daripada Wedge Range diisi dengan 13 bay ayunan. Setiap bay individu membenarkan satu hingga empat pemain golf.

Kawasan yang terakhir juga mempunyai bilik separa peribadi untuk Akademi Pengajaran PGA Wedge, yang menawarkan pengajaran langsung kepada pemain golf, dari orang baru hingga yang lebih berpengalaman, dengan jurulatih profesional PGA Francois Van Zyl.

Pengajaran ini dijalankan secara individu, menggunakan simulasi teknologi AI seiring dengan pengalaman Zyl. Wedge Range memanfaatkan teknologi dari Uneekor dan Inrange untuk penjejakkan, simulasi dan elemen permainan, seperti mod berbeza untuk pemain golf yang datang secara berkumpulan untuk bersaing secara sosial.

Penyatuan golf dan hiburan di outlet juga bermaksud ia mempunyai bahagian bar (terletak di sisi dengan suite premium) yang menawarkan makanan dan minuman, bersama dengan muzik oleh DJ tetap dan juga kumpulan muzik live.

Menurut Ketua Eksekutif Wedge, Tom Sarginson, lokasi kedua syarikat ini adalah berorientasikan masa depan dengan sebab yang kukuh. Menjauhkan batasan tradisional yang kaku yang telah mengekalkan orang jauh dari golf, Wedge Range mematuhi semboyan syarikat untuk tidak menjadi kelab negara ayah anda.

Leave a Comment