Melihat masa depan

Datuk Liaw memberikan ucapan semasa upacara menandatangani mou. – GAMBAR OLEH FOCUS POINT

Dalam langkah penting untuk menentukan semula penjagaan pesakit dalam industri optikal, anak syarikat Focus Point Holdings – Kumpulan Penjagaan Penglihatan Focus Point, telah membina kemitraan yang membawa perubahan dengan Pusat Mata Pakar Antarabangsa (ISEC).

Langkah ini dilakukan sebagai sebahagian daripada komitmen Focus Point dalam meningkatkan pengalaman keseluruhan dan aksesibiliti perkhidmatan penjagaan mata untuk individu di seluruh Malaysia.

Diasaskan pada tahun 1989, Focus Point telah membuktikan diri sebagai pemain utama dalam industri optikal, menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan penjagaan mata.

Dengan misi untuk menyediakan penjagaan mata berkualiti kepada semua rakyat Malaysia, syarikat ini telah membina reputasi yang kukuh untuk komitmen terhadap kecemerlangan dan kepuasan pelanggan.

ISEC pula, terkenal dengan kepakaran dalam oftalmologi dan penyelesaian pembedahan. Berkepakaran dalam pelbagai jenis pembedahan mata, termasuk pembedahan katarak, pembedahan refraktif dan pemindahan kornea, ISEC diiktiraf sebagai pemimpin dalam bidang penjagaan mata di Malaysia.

Kemitraan antara Focus Point dan ISEC bertujuan untuk menggabungkan kekuatan bersama kedua-dua organisasi untuk memberikan perkhidmatan dan penjagaan yang tiada tandingan kepada pesakit.

Dengan mengintegrasikan kepakaran pembedahan ISEC dengan perkhidmatan penjagaan mata komprehensif Focus Point, pesakit kini dapat mengalami manfaat dari pengalaman penjagaan penglihatan yang menyeluruh, dari diagnosis hingga rawatan dan penjagaan selepas pembedahan.

Tandatangan memorandum persefahaman (mou) di Majestic Hotel Kuala Lumpur menjadi tonggak penting dalam kerjasama antara kedua-dua entiti tersebut.

Ketua Eksekutif Focus Point Datuk Liaw Choon Liang dan Ketua Eksekutif ISEC Dr Wong Jun Shyan menyatakan visi dan komitmen mereka untuk meningkatkan standard penjagaan mata di Malaysia melalui kemitraan ini.

Selain daripada kemitraan dengan ISEC, Focus Point juga telah mengumumkan kerjasama dengan EyeMD Associates dan Airdoc Technology (HK) Limited.

Kerjasama ini bertujuan untuk memperkenalkan perkhidmatan skrin Interpretasi Fundus yang dikuasakan oleh AI Airdoc di outlet peruncitan Focus Point, menyediakan pelanggan dengan kemampuan skrin dan diagnosis yang canggih untuk menilai kesihatan mata mereka dan mengesan risiko potensi untuk pelbagai penyakit kronik.

Melalui kemitraan dan inisiatif strategik ini, Focus Point tidak hanya memajukan bidang penjagaan mata tetapi juga mengukuhkan komitmen untuk menjadikan penjagaan mata berkualiti tersedia kepada semua rakyat Malaysia.

Dengan fokus yang kukuh pada inovasi, kecemerlangan dan penjagaan berpusatkan pesakit, Focus Point terus memimpin dalam membentuk masa depan penjagaan mata di Malaysia.

Leave a Comment