Menetapkan rekod betul

Entertainment HOOK, agensi yang mewakili Park Min-young, telah mengeluarkan kenyataan rasmi sebagai tindak balas kepada laporan berita baru-baru ini mengenai hubungan lama aktres tersebut dan transaksi kewangan.

Pada bulan September 2022, Dispatch (saluran media Korea Selatan yang terkenal dengan jurnalisme investigatifnya) mendakwa Min-young terlibat dengan ahli perniagaan kaya Kang Jong-hyun dan membuat pelbagai tuduhan terhadapnya.

Pada waktu itu, Hook Entertainment menjelaskan situasi tersebut, mengesahkan perpisahan antara aktres itu dan bekas teman lelakinya.

Baru-baru ini, pada 15 Januari, Dispatch menerbitkan maklumat tambahan yang mendakwa bahawa Min-young menerima 250 juta won (RM850,000) tunai semasa berdating dengan Jong-hyun.

Menurut laporan tersebut, Jong-hyun telah mengeluarkan jumlah tersebut sebagai pinjaman dan memindahkannya kepada Min-young sebagai belanja hidup.

Mengambil kira tuduhan ini, Hook Entertainment mengeluarkan kenyataan menegaskan kedudukan Min-young.

Agensi tersebut menyatakan bahawa pada Februari 2023, aktres itu mengambil bahagian dalam temu bual saksi dengan pihak pendakwaan, menangani tuduhan akaunnya digunakan sebagai akaun bank pinjam-nama.

Siasatan menunjukkan bahawa Min-young tidak terlibat dalam sebarang aktiviti haram, dan dia tidak menerima manfaat yang melanggar undang-undang. 250 juta won yang dipertikaikan telah disahkan berkaitan dengan penggunaan akaun Min-young oleh Jong-hyun, tidak berkaitan dengan belanja hidup aktres tersebut.

Menghadapi tempoh setahun kesalahpahaman kerana maklumat yang salah, Min-young mengakui kritikan dari orang ramai dan mengutarakan rasa kesalnya kerana tidak lebih berhati-hati.

Walau bagaimanapun, dia tetap komited pada peranan utamanya sebagai seorang aktres, menekankan kepentingan memamerkan bakatnya melalui projek-projek yang bermakna.

Dalam respons peribadinya di akaun Instagramnya, Min-young menyuarakan keletihan dengan situasi tersebut tetapi mengungkapkan keyakinannya dalam kemenangan kejujuran.

Beliau mengesahkan keinginan kuatnya untuk melindungi peminatnya, yang disayangi sebagai “beans” dan meyakinkan mereka agar tidak bimbang di tengah cabaran yang dihadapi.

Agensi itu mengakhiri kenyataannya dengan menyatakan harapan bahawa kecurigaan tanpa asas yang membawa kepada fitnah terhadap Min-young akan berhenti pada masa akan datang.

Leave a Comment