Menjelajah Arrakis dengan mudah

MICROSOFT telah memperkenalkan “Pengendali Xbox Terapung” yang mengagumkan untuk menandakan kemunculan Dune: Bahagian 2.

Bekerjasama dengan Warner Bros dan Legendary Entertainment, raksasa permainan video ini telah menyusun pelbagai pengalaman immersif yang berkaitan dengan kemunculan filem ini pada Jumaat ini.

Ciri utama pengumuman ini, seperti yang didedahkan di Xbox Wire, adalah pengendali Xbox terapung yang inovatif, yang mencipta ilusi menarik melayang di atas bukit pasir yang luas.

Dari segi teknikal, pengendali Xbox terapung sebenarnya tidak melayang secara bebas – ia diletakkan pada penyangkut yang mencapai kesan melayang tersebut.

“Penyangkut konsol yang direka khas yang terinspirasi daripada Ornithopter menangkap warna-warna cemerlang matahari, planet dan pasir Arrakis,” seperti yang digambarkan dalam entri di laman web raksasa teknologi ini.

Bersama dengan ciri yang menarik ini adalah penyangkut konsol Xbox Series S yang direka khas yang terinspirasi daripada alam semesta Dune.

Digambarkan sebagai “Custom Xbox Series S” dan barang koleksi tulen untuk peminat, reka bentuk yang menarik secara visual ini, terinspirasi daripada Ornithopter, akan melengkapi dekorasi mana-mana bilik tamu.

Selain itu, permainan penerbangan popular Microsoft Flight Simulator sedang meneroka wilayah baru dengan menawarkan pemain pengalaman unik untuk menavigasi atmosfer yang mencabar di Arrakis, yang bermula pada 13 Februari.

Bagi mereka yang tidak tahu, sejenis Ornithopter adalah mesin helikopter yang lincah yang digerakkan oleh empat sayap yang dipelihara secara tepat.

Model Royal Atreides, yang terdapat dalam permainan, mewakili varian prestasi ultra-khas dari kapal ini.

Dikenali kerana pemanasan ceper, kelajuan luar biasa dan kelincahan yang tepat, ia menjadi sangat tangguh di bawah kawalan juruterbang yang mahir yang mempunyai keberanian untuk menavigasi persekitaran kasar planet tersebut.

Perluasan percuma ini dilengkapi dengan tiga tutorial yang merangkumi berlepas, mendarat dan terjun bebas. Setelah pemain menguasai asas, mereka boleh meneruskan ke enam aktiviti yang termasuk dalam pakej tersebut.

Aktiviti-aktiviti ini terdiri daripada lima percubaan masa dan satu misi penyelamatan yang berani di mana penjelajah udara harus menyelamatkan instruktur penerbangan mereka sebelum ribut pasir besar menelannya.

Seperti dalam kejadian sebelumnya dengan pengendali Xbox inovatif dari Microsoft, koleksi perkakasan eksklusif ini boleh didapati melalui pertandingan.

Peminat yang berminat untuk memiliki set unik ini boleh menyertai dengan mengikuti Xbox di X (dahulu Twitter) dan me-retweet pos rasmi Xbox dalam pertandingan dari 13 Februari hingga 25 Mac.

Leave a Comment