Peminat Swift gembira

SAMADA dikira atau tidak, ia merupakan langkah yang sangat tepat oleh Taylor Swift untuk mengumumkan album baharu beliau semasa menerima Anugerah Grammy untuk album vokal pop terbaik pada 5 Februari.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ahli Recording Academy kerana mengundi begitu, tetapi saya tahu bahawa cara Recording Academy mengundi adalah satu cerminan langsung kepada semangat peminat-peminat,” katanya.

“Jadi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat dengan memberitahu anda rahsia yang saya telah sembunyikan daripada anda selama dua tahun terakhir, iaitu album baru saya akan keluar pada 19 April. Ia dipanggil The Tortured Poets Department.”

Segera selepas itu, satu kiriman baharu muncul di Instagram Swift, mendedahkan seni album yang mungkin. Kiriman tersebut juga termasuk nota ditulis tangan yang kelihatan seperti petikan lirik.

Dalam masa kurang dari 24 jam, kiriman itu mencatatkan hampir 13.5 juta sukaan. Bagi kebanyakan peminat, album baharu itu mengejutkan, kerana ramai yang mengharapkan beliau mengumumkan Reputations, salah satu daripada dua album terakhir dalam projek rakaman semula Taylor’s Versionnya.

Berita album itu merupakan penutup tahun yang berjaya bagi Swift, yang dinominasikan untuk enam Grammy dan memenangi dua. Kemenangan lain adalah Grammy untuk album terbaik tahun ini, berkat albumnya Midnights 2022.

Itu merupakan kemenangan yang monumental, yang menetapkan Swift sebagai artis pertama yang memenangi kategori album terbaik tahunan Grammy sebanyak empat kali.

Leave a Comment