Penguasaan Janggut 101

Rambut wajah LELAKI. Ia merupakan suatu perbincangan yang sukar. Jika dilakukan dengan betul, anda boleh kelihatan seperti bintang filem yang dirias dengan baik penuh dengan machismo. Tetapi jika dilakukan dengan salah, anda akan kelihatan seperti orang yang gelandangan.

Tidak seorang lelaki pun pernah berkata, “Saya akan menumbuh janggut untuk membuat diri saya kelihatan buruk.” Namun, memilih gaya rambut wajah yang salah untuk bentuk muka anda boleh membawa kepada hasil seumpama itu.

Setiap orang mempunyai ciri-ciri fizikal yang unik yang boleh digilap atau dikurangkan oleh janggut, misai, bulu tebal dan gaya rambut.

Untuk memastikan gaya rambut wajah anda membuat anda kelihatan lebih hebat, adalah penting untuk memilih satu yang menyempurnakan ciri-ciri seperti garis rahang, struktur tulang pipi dan dahi anda.

Titik permulaan? Mengetahui jenis janggut dan gaya rambut wajah yang sesuai untuk bentuk muka anda.

Jenis bentuk muka

Mengenalpasti gaya janggut yang betul bermula dengan mengenali bentuk muka anda.

Kami mengehadkan kepada empat bentuk muka penting – sisi segi empat, oval, segi empat panjang dan bulat. Setiap bentuk muka mempunyai gaya janggut yang boleh menonjolkan penampilan semula jadi anda.

Sama ada anda mencari inspirasi atau tip untuk mencapai gaya ini dengan mesin cukur elektrik anda, teruskan membaca. Memilih gaya janggut yang betul boleh menjadi cabaran, terutamanya jika anda baru dalam bereksperimen.

Mula dengan mengenal pasti dengan objektif bentuk muka anda. Mengetahui bentuk muka anda adalah kunci untuk memahami janggut yang sesuai dengan anda.

Leave a Comment