Pengumuman Pemain Baru Fantastic Four menjalani rewalsi

Filem-filem oleh Marvel Studios mungkin mengalami goncangan roller-coaster dalam kualiti, tetapi satu perkara yang studio itu sentiasa berjaya adalah pemilihan pelakon untuk watak-wataknya.

Streak mereka berterusan dengan pembangunan Fantastic Four, yang akhirnya menamakan barisan pelakon yang berbintang, bersama dengan pengumuman tarikh keluaran sementara.

Pada 25 Julai tahun depan, Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach dan Joseph Quinn akan membuat penampilan pertama mereka sebagai keluarga pertama superhero Marvel.

Pascal akan memainkan watak Reed Richards, (Mister Fantastic), ketua keluarga dan saintis jenius, manakala Kirby akan membintangi sebagai isteri Richards Sue Storm, (Invisible Woman).

Selepas prestasi yang bermanfaat sebagai Eddie Munson yang suka metal dalam musim terkini Stranger Things, Quinn telah mendapat peranan yang didambakan sebagai Johnny Storm, (Human Torch), adik perempuan Sue.

Menyempurnakan pasukan empat anggota akan menjadi Moss-Bachrach sebagai Ben Grimm yang berubah menjadi batu, juga dikenali sebagai Thing. Iterasi Fantastic Four ini akan menjadi empat kali kumpulan superhero itu diterjemahkan dari komik ke filem.

Trio filem sebelumnya, Fantastic Four tahun 2005, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer tahun 2007, dan Fantastic Four tahun 2015 mempunyai pelakon dan cerita yang berbeza, kerana hak milik harta intelektual masih dimiliki oleh 20th Century Fox.

Fantastic Four tahun depan akan menjadi kali pertama watak-watak tersebut diintegrasikan ke dalam Marvel Cinematic Universe yang ada di bawah Disney dan Marvel Studios.

Leave a Comment