Pokemon Dengan Senjata Dilancarkan pada Januari

PERNAH terfikir bagaimana permainan Pokemon akan menjadi jika mereka menggunakan senjata api? Jawapannya boleh ditemui dalam Palworld, dilancarkan dalam Steam’s Early Access dan Xbox Game Pass pada 19 Januari. Palworld, satu parody terhadap permainan Pokemon, pertama kali diumumkan pada tahun 2021.

Mengandungi makhluk yang hampir serupa dengan Pokemon, permainan baru oleh pembangun Pocketpair ini mempunyai senjata api moden.

Permainan ini menampilkan permainan menangkap makhluk yang hampir serupa dengan Pokemon sambil mencampurkan penembakan orang ketiga, pengurusan pangkalan, berburu dan pembuatan dari permainan lain untuk memberikan permainan hidupan bebas dan pembuatan dunia terbuka.

Permainan ini berkisar kepada berburu, bertarung, menjual dan mengeksploitasi makhluk comel dalam permainan ini dan Pocketpair sedar akan penyajian permainan ini.

“Dalam persekitaran yang keras di mana makanan sukar didapati dan pemburu ganas berkeliaran, bahaya menanti di setiap sudut. Untuk bertahan, anda mesti berjalan dengan berhati-hati dan membuat pilihan yang sukar… walaupun itu bermakna memakan kawan anda apabila masanya tiba,” sebahagian daripada entri permainan ini di Steam dibaca dan dakwaan lanjut dibuat mengenai buruh paksa menggunakan “Pals” dalam permainan ini.

Dalam treler pelancaran pada 10 Januari, rakaman dari permainan ini mendedahkan bahawa bukan sahaja pemain (melalui watak mainan mereka) dapat menggunakan senjata api seperti senapang serang dan peluncur roket, tetapi begitu juga beberapa Pals yang dikawal oleh AI.

Menurut laman web permainan, Palworld mempunyai lebih daripada 100 makhluk yang boleh ditangkap, manakala permainan juga akan menyokong sehingga 32 pemain dalam mod berganda, di mana pemain dapat sama-sama bekerjasama atau bertarung sesama sendiri.

Untuk memperdalam persamaan yang menghairankan dengan permainan Pokemon, Palworld akan menampilkan dunia terbuka dengan bioma yang berbeza, seperti gunung bersalji dan gunung berapi, untuk pemain menerokai, dengan setiap satu mempunyai set Pals yang unik.

Ia juga akan mempunyai pertempuran menentang “ketua faksi musuh”, serupa dengan ketua gim dalam Pokemon. Palworld kini tersedia di PC melalui Steam, Xbox Series X/S dan Xbox One melalui Xbox Game Pass.

Leave a Comment