Pokemon Kembali ke Bandar Lumiose

Peminat POKEMON bergembira – satu permainan baru akan datang. Syarikat Pokemon dan Game Freak akan melancarkan permainan baru Legends yang berada di wilayah Kalos francise pada tahun 2025.

Ini telah didedahkan semasa persembahan Pokemon Presents pada 27 Februari. Permainan baru, Pokemon Legends Z-A, adalah sekuel kepada permainan yang sangat popular Pokemon Legends Arceus, yang dilancarkan pada tahun 2022.

Menurut Polygon, treler pengenalan Pokemon Legends Z-A agak kurang terperinci, tetapi permainan itu akan menghantar pemain ke Lumiose City, bandar pusat yang terinspirasi oleh Paris dari Pokemon X dan Y.

Huraian rasmi menyatakan: “Pokemon Legends: Z-A,, satu siri permainan video Pokemon yang berani, akan dilancarkan di sistem Nintendo Switch pada tahun 2025. Pengembaraan baru menanti di dalam Lumiose City, di mana satu rancangan pembangunan kota bandar sedang berlangsung untuk membentuk bandar itu menjadi tempat yang dimiliki oleh kedua-dua manusia dan Pokemon.”

Selain itu, treler tersebut menunjukkan Pokemon mana yang pemain boleh jangkakan akan muncul di dalam Pokemon Legends Z-A tetapi tidak menunjukkan sebarang permainan.

Walau bagaimanapun, treler itu memberi isyarat akan kembali Evolusi Mega, satu mekanik yang diperkenalkan di dalam Pokemon X dan Pokemon Y.

Leave a Comment