Remake Final Fantasy VI

Apabila Square Enix mengambil masa kira-kira 10 tahun untuk membuat semula 1996 Final Fantasy VII ke dalam dua permainan moden semasa ini, Final Fantasy VII: Remake dan Final Fantasy VII: Rebirth, syarikat itu meramalkan akan mengambil dua dekad jika mereka cuba untuk membuat semula Final Fantasy VI (FF6) dari tahun 1996.

Perasaan ini datang daripada pengarah Final Fantasy VII: Remake, Yoshinori Kitase semasa temubual terbaru dengan YouTuber Perancis Julien Chieze. Kitase juga merupakan pengarah FF6.

Diterjemahkan dari Perancis oleh Shinra Archaeology Department, Kitase menyatakan bahawa pembikinan semula FF6 akan lebih besar disebabkan oleh bilangan watak dalam permainan tersebut.

Pengembang permainan veteran juga mengatakan bahawa selain daripada tuntutan peminat, terdapat pihak di dalam Square Enix yang ingin beliau mengendalikan pembikinan semula permainan itu.

Pandangan Kitase sejajar dengan pencipta francais dan jenama, Hironobu Sakaguchi, yang pada tahun lalu menyatakan bahawa pembikinan semula permainan itu akan sukar kerana ia adalah permainan 2D.

Menurut Sakaguchi, banyak usaha perlu dilakukan untuk menterjemahkan permainan itu ke dalam pengalaman 3D, mungkin disebabkan oleh keperluan untuk mencipta segalanya dari awal.

Walaupun mereka yang mempunyai pengetahuan mendalam tentang pembangunan permainan di Square Enix mengatakan pembikinan semula FF6 adalah tidak mungkin kerana sifat yang sukar, peminat mungkin akan melihat pembikinan semula Final Fantasy IX berdasarkan maklumat dari outlet seperti Giant Bomb dan Gematsu yang mengetahui perbualan di dalam Square Enix.

Leave a Comment