SunStrong Entertainment Melancarkan Kempen Kebajikan Menangani Isu Sosial

Kempen “Speak Up Bravely” oleh Syarikat SunStrong Entertainment akan mendedahkan inisiatif yang kuat dan memperoleh sokongan kerajaan

Selepas pertandingan filem pendek Pencegahan Penipuan, syarikat produksi tempatan SunStrong Entertainment sedang meningkatkan dedikasinya kepada tanggungjawab sosial dengan melancarkan kempen amal “Speak Up Bravely If Something Happens”.

Inisiatif ini memberi tumpuan kepada tujuh tema penting, termasuk penipuan, kesihatan mental, bunuh diri, penyalahgunaan bahan, buli, serangan seksual, dan pengguguran. Kempen ini menggunakan drama radio dan rakaman lagu khas untuk meningkatkan kesedaran dan membincangkan isu-isu penting ini.

Pelancaran rasmi kempen telah berlangsung di A Quiet Place, Federal Arcade, dengan kehadiran Teo Nie Ching, Timbalan Menteri Komunikasi. Semasa acara tersebut, beliau menyatakan bahawa kerajaan telah meningkatkan usaha dalam penghapusan kandungan dan penciptaan talian bantuan dan saluran pelaporan, khususnya menarget isu-isu yang ditekankan oleh kempen ini.

“Ini adalah inisiatif yang patut dipuji oleh SunStrong Entertainment, yang telah gigih dalam usaha pendidikan pencegahan dan kesedaran. Kami menyeru pihak lain untuk menggunakan pelbagai medium dan platform untuk menyebarkan kandungan pendidikan dan maklumat untuk Malaysia yang lebih baik,” katanya.

Pengasas SunStrong Entertainment, Jment Lim berkata, “Selain terlibat dalam beberapa filem hebat seperti Snow in Midsummer arahan Chong Keat Aun yang meraih sembilan pencalonan di Oscar berbahasa Cina yang dikenali sebagai Anugerah Golden Horse.”

Beliau juga menambah, “SunStrong Entertainment juga telah mensponsori, menyokong, dan mengadakan banyak perkara sosial termasuk Pertandingan Filem Pendek Pencegahan Penipuan kerana kami percaya setiap syarikat mempunyai tanggungjawab untuk membantu atau bersuara mengenai perkara penting dengan cara apa pun.”

Pengasas My Masterpiece and Innovation Media, Joseph Seow berkongsi, “Kesusahan ini bukan hanya nombor atau cerita tetapi penderitaan sebenar, kesakitan sebenar yang mempengaruhi orang sebenar. Adalah penting agar kita tidak memalingkan mata tetapi melakukan bahagian kita untuk menyebarkan kesedaran dan kaedah pencegahan sambil mencipta masyarakat yang lebih penyayang.”

Tujuh isu kempen akan ditampilkan dalam drama radio tujuh episod yang akan disiarkan di AiFM setiap Isnin dan Selasa bermula dari 11 Mac pada 12:20 petang. Siri istimewa ini direncanakan sebagai program utama semasa sambutan Hari RTM tahun ini.

Pengisi suara, termasuk Jordan Voon, Coby Chong, Jordan Sen, MayJune, Remon Lim, Crystal Ong, Xie Songfan, dan lain-lain, mempamerkan bakat mereka dengan merakam bahagian mereka dalam satu ambil.

Para hadirin turut dihiburkan dengan tayangan perdana video muzik untuk lagu inspirasi Right Here, Right Now, yang dipersembahkan oleh Jment Lim, Daniel Lee, Yise Loo, Soh Chin Chuan, Daniel Chezi, Nicole Lai, Aki Huang, dan Harn semasa acara tersebut.

Lagu yang direkod khas ini, dicipta sebagai sokongan kepada kempen “Speak Up Bravely If Something Happens”, menampilkan lirik oleh Wong San San dan komposisi oleh Yu Heng.

Acara tersebut juga disusuli dengan kehadiran Pengurus Saluran TV2 Ng Leng Leng dan Pengurus Besar AiFM Lim Yen Leng. Antara para hadirin adalah seratus tetamu, termasuk pengisi suara, penyanyi, personaliti, dan pemain industri yang berkumpul untuk menyaksikan pelancaran dan menonton tayangan perdana video muzik.

Leave a Comment