The Mandalorian Bakal Membuat Debut di Layar Perak

Selepas kejayaan berterusan dan kesan budaya dari Disney+’s The Mandalorian, siri tersebut kini akan berkembang di luar platform penstriman, dengan filem The Mandalorian and Grogu yang diumumkan pada 9 Januari.

Filem tersebut akan diarahkan dan dihasilkan oleh Jon Favreau, bersama dengan Kathleen Kennedy dan Dave Filoni. The Mandalorian and Grogu akan diasaskan kepada filem yang telah diumumkan tetapi belum dinamakan oleh Filoni yang akan menggabungkan watak-watak dari The Mandalorian, The Book of Boba Fett dan Ahsoka untuk menutup cerita-cerita yang berkaitan.

Dalam pengumuman yang dipaparkan di laman web rasmi Star Wars, Favreau, yang juga mencipta siri The Mandalorian, mengaku bahawa beliau sentiasa “gemar menceritakan cerita-cerita yang berlatarkan dunia kaya yang dicipta oleh George Lucas.”

“Prospek membawa Mandalorian dan pembantunya Grogu ke layar besar sangat menarik,” tambahnya.

Berita yang menyertai adalah bahawa musim kedua Ahsoka kini sedang dikembangkan oleh Filoni.

Dalam episod terkini podcast Dagobah Dispatch Entertainment Weekly, bintang Ahsoka, Rosario Dawson mendedahkan bahawa beliau masih menerima penerimaan yang positif dari peminat dan kritikus terhadap musim pertama.

Leave a Comment