Gosling Tidak Gembira

ALAMAT dua daripada kejutan Oscar yang paling membingungkan selepas pengumuman pada 23 Januari, Ryan Gosling dengan tegas berkata dalam satu kenyataan bahawa “tiada Ken tanpa Barbie.”

Pada hari Selasa, Gosling menerima pencalonan Oscar dalam kategori pelakon pembantu terbaik untuk peranannya sebagai Ken dalam Barbie, tetapi Margot Robbie tidak menerima pencalonan pelakon terbaik untuk berlakon sebagai Barbie.

Pengarah filem, Greta Gerwig, juga tidak menerima pencalonan dalam kategori pengarah terbaik.

“Saya sangat gembira dihormati dengan pencalonan oleh rakan sekerja saya bersama seniman yang luar biasa dalam satu tahun dengan begitu banyak filem hebat. Dan saya tidak pernah terfikir saya akan mengatakan ini, tetapi saya juga sangat gembira dan bangga bahawa ini adalah kerana melakonkan seorang anak patung plastik bernama Ken,” kenyataan Gosling menyatakan.

“Tetapi tiada Ken tanpa Barbie, dan tiada Barbie tanpa Gerwig dan Robbie, dua orang yang paling bertanggungjawab untuk filem ini yang mendapat perhatian sejarah dan diraikan secara global.”

Pengabaian pencalonan untuk kedua-dua Gerwig dan Robbie adalah satu kejutan yang lengkap, kerana perbualan di Hollywood dengan kuatnya menjangkakan dua individu itu menerima pencalonan untuk dua kategori tertentu.

“Tiada pengiktirafan akan mungkin bagi sesiapa dalam filem tanpa bakat, tekad dan jenius mereka. Mengatakan bahawa saya kecewa bahawa mereka tidak dinominasikan dalam kategori masing-masing adalah satu kelihaian,” Gosling meneruskan.

Walaupun tidak dinominasikan dalam dua kategori yang dicari, Gerwig menerima pencalonan untuk skrin adaptasi terbaik, manakala Robbie dinominasikan sebagai salah seorang pengeluar Barbie dalam kategori filem terbaik.

Leave a Comment