Bazaar Ramadan Terbaik di Selangor

MALAYSIA dikenali sebagai surganya makanan dan Ramadan adalah antara masa yang paling dinanti-nantikan untuk kegemilangan bazar di sini.

Di Selangor, terdapat banyak pilihan bazar Ramadan, jadi ia akan menjadi cabaran untuk memilih hidangan untuk iftar! Berikut adalah lapan bazar Ramadan terbaik tahun ini yang menarik, berbeza dan dapat menarik minat penduduk tempatan dan pelancong.

Bazaar Ramadan Gombak di Bandar Baru Selayang

Orang-orang yang tinggal di kawasan Gombak boleh mengunjungi bazar Ramadan di Bandar Baru Selayang. Dibuka dari jam 3 petang hingga 8 malam dan terletak berdekatan dengan Stadium Majlis Perbandaran Selayang, bazar Ramadan di sini menampilkan banyak gerai yang menjual pelbagai makanan popular, termasuk putu bambu, tepung pelita, ayam bakar dan murtabak.

Bazaar Ramadan Kuala Langat di Langat Murni

Salah satu bazar utama di Kuala Langat semasa Ramadan adalah di Taman Langat Murni. Dengan begitu banyak gerai untuk dijelajahi, bazar ini menawarkan harga yang saksama kepada pelanggannya. Kita boleh mendapatkan pelbagai makanan di sini, termasuk popia goreng, nasi ambeng ayam kicap, mozarella corndog dan apam balik. Dibuka pada jam 3.30 petang, anda tidak boleh melepaskan peluang untuk mengunjungi bazar ini semasa Ramadan!

Bazar Ramadan Shah Alam di Kompleks PKNS

Mula daripada jam 3 petang, bazar Ramadan ini adalah salah satu yang paling popular di Shah Alam, berdekatan dengan SACC Mall dan Plaza Alam Sentral. Pelbagai jenis makanan terdapat di sini, seperti nasi briyani kambing shank, nasi tomato, nasi kerabu, ayam percik dan banyak lagi. Pengunjung boleh meletak kenderaan di kedua-dua SACC Mall dan bangunan Kompleks PKNS.

Bazar Ramadan Klang di Taman Sri Andalas

Salah satu bazar Ramadan yang paling dinanti oleh penduduk Klang adalah Bazar Ramadan Taman Sri Andalas. Ayam golek madu, nasi lemak dan pelbagai jenis kuih juga terdapat di sini. Pastinya salah satu bazar di mana anda boleh datang untuk mendapatkan hidangan lazat untuk berbuka puasa!

Bazar Ramadan Perkarangan Stadium Shah Alam

Salah satu bazar yang paling terkenal di Selangor adalah di Stadium Shah Alam di Seksyen 13. Bazar ini, yang bersebelahan dengan pusat beli-belah Aeon dan Giant, menyambut pelanggan dengan pelbagai pilihan makanan yang terjangkau. Terdapat banyak pilihan di sini, seperti kambing panggang, jus tembikai segar, kek donut berperisa dan cendol. Masakan antarabangsa juga terdapat seperti sushi, mac & cheese. Nasi Mandy disediakan oleh Chef Ammar juga terdapat di bazar ini!

Bazar Ramadan Subang Jaya di USJ 4

Bazar Ramadan di USJ 4 adalah bazar yang wajib dikunjungi bagi penduduk kawasan Subang. Pelbagai makanan, termasuk roti John, nasi lemak dan mango ice cream float, ditawarkan oleh sehingga 160 gerai di bazar ini setiap tahun, yang dibuka seawal jam 3 petang. Terletak bersebelahan dengan SMK USJ 4, bazar ini boleh dilihat dari jalan raya.

Bazar Ramadan Kelana Jaya di Jalan SS6/1

Satu daripada bazar utama semasa Ramadan, terutamanya untuk pelajar dari Universiti Malaya dan Mahsa, adalah di Kelana Jaya Seksyen 6. Dengan 197 gerai, bazar ini, yang terletak di hadapan Jaya One, menawarkan harga yang saksama. Terdapat banyak makanan unik untuk dipilih, bersama dengan pelbagai minuman unik seperti ayam percik, karipap gergasi dan air kasturi asam boi. Makanan antarabangsa juga terdapat di bazar, termasuk sushi, pizza, pasta dan ayam goreng Korea.

Bazar Ramadan Sabak Bernam di Sungai Besar

Bazar Ramadan di Sungai Besar, Sabak Bernam adalah salah satu bazar yang paling popular di daerah ini. Mereka membawa bersama hidangan iftar yang unik termasuk roti John, tepung pelita, kebab dan ayam panggang yang popular semasa Ramadan. Selain itu, anda boleh menikmati hidangan tradisional Jawa seperti pecal dan nasi ambeng. Ia dibuka dari jam 3.00 petang hingga 7.30 petang tetapi pengunjung disarankan untuk datang awal kerana bazar ini agak sesak dengan pengunjung semasa bulan Ramadan.

Bazar Ramadan sangat popular di kalangan rakyat Malaysia dan ini adalah masa yang terbaik bagi kita untuk menyokong perniagaan kecil tempatan.

Leave a Comment