Perayaan Hari Paskah yang Lazat

PASKAH Ahad tinggal dua hari lagi. Tempoh ini mempunyai beberapa makna, dari agama kepada simbolik yang melibatkan telur berwarna, dan bagi ramai orang, tempoh sempena perayaan menuntut makanan.

Bagi ramai orang Katolik yang telah mengamati Puasa Lent, cara terbaik untuk menyambut peristiwa ini adalah dengan hidangan yang lazat. Berikut adalah dua tempat yang menawarkan pilihan yang menarik dari salmon panggang hingga pastri bergambar Paskah, yang boleh didapati untuk kedua-dua waktu sarapan dan makan malam.

Sarapan untuk diraja

Restoran The Brasserie di St Regis Kuala Lumpur mempunyai konsep bufet sarapan yang baru diperkenalkan yang mempunyai pilihan untuk orang yang makan banyak dan sedikit. Bufet sarapan ini mempunyai pelbagai tawaran premium seperti mahkota itik panggang, salmon panggang dan Beef Wellington. Ini akan dipotong pakar dan dihidangkan secara langsung oleh jurutera.

Tidak hanya daging, hidangan The Brasserie juga akan mengandungi hidangan laut premium di atas ais, seperti udang lobster Boston, ketam Alaska dan udang harimau, dilengkapi dengan caviar.

Harga untuk sarapan adalah RM338 bagi dewasa dan RM198 bagi kanak-kanak berumur antara enam hingga 12 tahun. Tiket ini termasuk aktiviti Paskah di St Regis untuk kanak-kanak.

Sementara di St Regis, Drawing Room Boutique akan menawarkan pilihan yang lebih manis daripada The Brasserie, seperti telur Coklat Panas Paskah yang dikraf bersama Biskut Telur Paskah. Kedua-dua belanjaan ini juga layak sebagai pilihan hadiah.

St Regis telah menawarkan hidangan ini pada harga RM148 dan ia akan berakhir pada Ahad.

Kerinduan manis dan masin

Bagi mereka yang ingin menghabiskan hujung minggu Paskah yang lebih ringan, InterContinental Kuala Lumpur akan menyediakan pengalaman teh petang di OneSixFive Lounge pada esok dan Ahad.

Lounge hotel ini akan mempunyai pelbagai camilan masin untuk tetamu, termasuk tuna bijan hitam panggang dengan aioli bawang putih, bebola berlaga itik dengan salsa mangga dan skon yang baru dibakar, antara lain.

Bersama dengan camilan masin, patissiers pakar telah menyiapkan camilan manis berdasarkan tema Paskah, seperti Pai Keju Kelinci Paskah, Telur Mousse Kelapa, pastri Sarang Lemon Mousse dan Mousse Caramel Chick.

Pakej Hidden Gems Full Bloom ini berharga RM168+ dan boleh melayani kepada dua orang.

Leave a Comment