Bintang Malaysia yang Muncul Bergabung dengan Puma

Sukan raksasa Puma telah memperkenalkan Meerqeen, seorang bakat yang sedang meningkat dalam arena hiburan Malaysia, sebagai duta jenama.

Pilihan Puma terhadap Meerqeen berasal dari kehadiran yang bersemangat dan kemahiran yang serbaguna dalam nyanyian, lakonan, dan model, yang mencerminkan ethos jenama tersebut yang dinamis dan cergas.

Pengarah pemasaran Puma Asia Tenggara, Eleanor Wang, mengatakan Meerqeen mewakili inspirasi untuk rakyat Malaysia setiap hari.

“Tekad dan ketekunan yang tidak berbelah bahagiannya sejajar dengan misi Puma untuk mengilhami individu untuk meruntuhkan halangan dan mengejar passion mereka tanpa rasa takut. Kami mengalu-alukan Meerqeen ke dalam pasukan kami ketika kami memulakan perjalanan ini bersama-sama, memberdayakan komuniti Malaysia untuk merangkul ketidakseragaman mereka dan berusaha untuk kegemilangan,” tambah Wang.

Meerqeen, yang nama sebenarnya ialah Muhammad Shameer Shauqeen Shaiful Izam, menyatakan rasa syukurnya kerana bergabung dengan jenama yang secara berterusan memperjuangkan komuniti kreatif dan mendukung rakyat Malaysia setiap hari.

“Nilai-nilai ini selaras dengan nilai-nilai saya sendiri, dan saya berharap untuk kemitraan yang panjang dan sejahtera dan memberi sumbangan kepada warisan kecemerlangan jenama tersebut,” jelasnya.

Permulaan peningkatan populariti Meerqeen bermula sebagai finalis teratas dalam pertandingan bakat Hero Remaja Malaysia pada tahun 2019, di mana beliau muncul sebagai pemenang kedua.

Sejak itu, beliau telah mencetuskan fenomena dalam televisyen tempatan, membintangi filem seperti Melur Untuk Firdaus (2022), mengumpulkan peminat yang ramai di seluruh negara.

Kepopularannya di kalangan peminat telah memperolehnya pengiktirafan, termasuk Anugerah Aktor Lelaki Popular dan Bintang Telenovela pada Anugerah Telenovela ke-9 bulan Februari lalu.

Penyandang gelaran duta Puma, Meerqeen melakukan kemunculan pertamanya di Stadio Palermo Pop-Up baru-baru ini di Bangkok, Thailand. Pengalaman pop-up tersebut merayakan semula pelancaran Puma Palermo, simbol ikonik budaya bola sepak yang kembali ke arena streetwear dengan warna-warna yang berani dan tapak gum terasik klasik.

Leave a Comment