Deadpool 3 Menamatkan Penggambaran

SELEPAS tertangguh kerana mogok SAG-AFTRA, penggambaran utama untuk filem Marvel Studios’ Deadpool 3 akhirnya berakhir pada 24 Januari.

Diumumkan oleh bintang filem itu, Ryan Reynolds, di Instagram, mesej itu dihiasi dengan gaya klasik Reynolds dengan gambar yang diperkecil dan dipotong dari bahagian seluar dalamnya bersama dengan logo Deadpool di gesper kostumnya.

“Baju ini menyembunyikan darah. Saya juga berkeringat, tetapi hari ini, dengan penutupan penggambaran Deadpool, kebanyakannya air mata,” tulis kapsyen yang menyertai gambar itu di Instagram.

“Saya berpeluang membuat filem dengan rakan-rakan rapat saya dan perkara ini jarang berlaku. Jumpa anda pada 26 Julai.”

Asalnya ditetapkan untuk ditayangkan pada 3 Mei tahun ini, Deadpool 3 ditangguhkan hampir tiga bulan disebabkan mogok SAG-AFTRA yang berlarutan tahun lalu. Penayangan pada bulan Julai akan menyaksikan Deadpool oleh Reynolds secara rasmi diperkenalkan ke dalam Marvel Cinematic Universe (MCU) selepas Disney menyerapkan Fox pada tahun 2019.

Dua filem Deadpool sebelum ini, bersama dengan filem-filem X-Men, dimiliki dan ditayangkan oleh Fox sebelum pemerolehan oleh Disney tersebut.

Dengan luar biasanya, umpama pertama sejak MCU menjadi penakut filem yang menayangkan beberapa filem setiap tahun, Deadpool 3 akan menjadi satu-satunya filem dari francais sinematik Marvel Studios yang akan ditayangkan pada tahun 2024.

Leave a Comment