Hart Berdiri Teguh dalam Kes Teks yang Betul

Kevin Hart dengan tegas menyatakan keraguannya untuk menjadi hos Oscars lagi, beliau menarik keputusan ini disebabkan oleh tentangan yang diterima pada tahun 2019 selepas beliau menarik diri dari peranan hos.

Kontroversi timbul akibat cuitan dan komen anti-gay daripada pentas stand-up beliau sepuluh tahun sebelumnya.

Semasa perbincangannya dengan Sky News, Hart menekankan bahawa upacara anugerah kontemporari, seperti Oscars dan Globes, tidak lagi mencipta suasana yang mesra komedi.

Beliau berhujah bahawa era komedian menjadi hos acara-acara ini telah berlalu, mempertahankan pendekatan kolaboratif hos di mana personaliti yang berbeza mengawasi segmen yang berbeza.

Hart memuji hos berpengalaman seperti Chris Rock, Billy Crystal, Tina Fey, Amy Poehler, dan Ricky Gervais kerana berhasil mengendalikan cabaran, terutamanya menekankan perjuangan komedian yang kurang mempunyai hubungan industri yang luas untuk menghangatkan suasana yang sejuk.

Menyedari kedudukan yang menguntungkan, selepas pernah menjadi hos bagi acara-acara seperti BET Awards, MTV Video Music Awards, dan MTV Movie Awards, Hart menekankan landskap yang berubah. Beliau menjelaskan bahawa tekanan terhadap komedian untuk menavigasi garis halus antara jenaka dan kontroversi potensial telah meningkat, menjadikan peranan hos lebih menakutkan daripada sebelumnya.

Pada hakikatnya, pandangan Hart menerangi dinamika yang berubah dalam menjadi hos majlis anugerah utama dan jangkaan yang berubah yang telah mengubahnya menjadi ruang yang kurang mesra komedian.

Leave a Comment