Romansa dan Drama Menjanjikan

Video streaming servis Viu yang sangat popular telah memasuki bidang kandungan Ramadan dengan pelancaran siri terbaharu Viu Original Terlanjur Cinta.

Menayangkan hari ini, siri ini merupakan tawaran Ramadan pertama Viu Malaysia. Dengan barisan pelakon yang hebat dan pasukan pengeluaran yang berpengalaman, Terlanjur Cinta berjanji untuk memberikan campuran romantik dan drama yang memikat hati penonton tempatan.

Pengeluar terkenal, Eirma Fatima, yang diiktiraf atas karya terdahulunya seperti Perempuan Itu (2023), membawa keupayaan kreatifnya ke Terlanjur Cinta. Dengan filem-filem klasik Malaysia seperti Perempuan Melayu Terakhir (1999) dan Embun (2002) dalam rekodnya, reputasi Eirma sebagai pencipta produktif telah menjadikannya terkenal. Kerjasamanya dengan Viu Malaysia semakin meneguhkan statusnya sebagai peneraju dalam industri hiburan tempatan.

Pelakon yang kini menjadi pengarah, Izuan Mokhtar mengambil alih Terlanjur Cinta, menambah kebolehan serba bolehnya kepada projek ini. Dengan portfolio yang pelbagai dari drama romantik hingga komedi, sumbangan pengarah Izuan mencerminkan kebolehan dan kreativitiya yang mendalam.

Terlanjur Cinta mengisahkan kisah sedih Aishah, seorang gadis muda yang menghadapi kesusahan dalam keluarga miskin. Untuk menyelamatkan abangnya yang ketagih dadah dari penjara dan melegakan beban kewangan keluarganya, Aishah bersetuju untuk berkahwin dengan Pak Majid, seorang duda yang jauh lebih tua.

Walaupun dia bercinta dengan rakan kecilnya, Amir, Aishah merasa tertarik dengan keperibadian Pak Majid. Namun, kebahagiaan mereka singkat apabila Pak Majid kembali dengan isteri kedua, mengubah dinamik hubungan mereka.

Bersama pelancaran siri ini, Viu Malaysia juga telah melancarkan siri inisiatif menarik sepanjang Ramadan. Dengan aktiviti-aktiviti menghiburkan, hadiah-hadiah, dan kemunculan pelakon, Viu Malaysia berusaha untuk meningkatkan pengalaman Ramadan penonton di sepanjang Lembah Klang.

Penonton Viu boleh menonton Terlanjur Cinta di aplikasi Viu, boleh dimuat turun secara percuma di pelbagai platform termasuk App Store, Google Play, dan Huawei App Gallery. Selain itu, siri ini boleh diakses di beberapa televisyen pintar tertentu dan melalui www.viu.com.

Leave a Comment