Era Baru Bagi Twenty One Pilots

Dua muzik AMERIKA, Twenty One Pilots baru-baru ini mendedahkan rancangan untuk mencipta video muzik untuk setiap lagu dalam album terbaru mereka Clancy.

Dua muzik dari Columbus ini, terdiri daripada Tyler Joseph dan Josh Dun, akan melancarkan album LP keenam mereka pada 17 Mei melalui label rakaman Amerika Fueled By Ramen, menyusul rekod mereka 2021 Scaled and Icy. Dengan single utama Overcompensate sudah dikeluarkan, duo ini mengesahkan bahawa video muzik yang mengiringi akan menemani setiap lagu dalam album.

Joseph mengambil langkah ke media sosial untuk berkongsi berita ini, mendedahkan bahawa mereka telah menamatkan kerja pada lapan video muzik dan mempunyai tujuh lagi dalam proses.

Walaupun album ini mengandungi 13 lagu, Joseph menjelaskan bahawa mereka sedang mencipta dua video tambahan – satu sebagai ulangan semula video yang sudah siap dan satu lagi untuk lagu yang akan mempunyai “dua versi”.

Walau bagaimanapun, tidak semua video akan se-elaborat produksi sinematik single utama. Joseph menyebut bahawa sesetengahnya akan mengambil pendekatan “kreatif dengan bajet rendah”.

Selain itu, pemain drammer Dun mungkin menulis dan mengarahkan salah satu video, walaupun beliau sedang mengambil sedikit masa untuk membangunkan idea sebelum memberikannya sepenuh perhatian.

Sementara itu, dalam berita Twenty One Pilot lain, Shania Twain berkongsi pandangan mengenai kerjasama beliau dengan Joseph. Dalam temu bual media tahun lalu, penyanyi itu bercakap tentang projek yang mereka kerjakan untuk lagu The Hardest Stone dari album keenamnya Queen of Me.

Menunjukkan kagumnya terhadap Joseph, Twain menyatakan: “Saya sangat gembira dan bertuah untuk mendapat masanya untuk melakukannya. Dan dia telah melakukan kerja yang hebat, saya bangga dengan dia sebagai artis dan saya bangga dengan kerja yang dia lakukan pada The Hardest Stone, (itu) salah satu lagu kegemaran saya dalam album ini.”

Leave a Comment