Carro Melancarkan Filem Raya Pertama Selepas Pembaharuan myTukar

ONLINE pasar mudah alih kereta bekas Carro Malaysia telah muncul dengan filem Raya pertamanya sejak menukar nama dari myTukar sebelum ini pada bulan Mac.

Bertajuk Siapakah Siti?, filem pendek ini menawarkan naratif yang menyentuh hati mengenai kepentingan hubungan dan kenangan berharga dengan orang tersayang semasa perjalanan balik kampung yang diimpikan semasa Hari Raya Aidilfitri.

Cerita berpusat pada sebuah keluarga yang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas semasa perjalanan balik kampung mereka. Walaupun mengalami kesulitan, semangat mereka meningkat apabila Nenek mendesak untuk memulakan perjalanan mencari kereta oren yang ganjil. Dengan ketidakpastian muncul mengenai sebab di sebalik permintaan Nenek, mereka tetap bertekad untuk mengikutinya.

Ketua pemasaran rantau Carro, Katherine Teo berkata: “Perjalanan balik kampung mungkin mengambil masa berjam-jam, tetapi setiap perjalanan, kesesakan lalu lintas dan setiap kali menaiki kereta membentuk memori kolektif keluarga. Perjalanan pulang sangat penting dan itulah sebabnya kami komited untuk menyampaikan pemanduan berkualiti dan selamat yang akan membolehkan orang pulang tanpa rasa was-was.”

Sementara itu, pengarah kreatif Carro, Simond Chew menyatakan bahawa selepas filem pengelupaan air mata tahun lalu, yang menekankan kepentingan pulang ke perkara yang penting, adalah tepat untuk filem tahun ini menunjukkan bahawa perjalanan pulang juga adalah berharga.

“Kami juga ingin memecahkan jangkaan dan menonjolkan genre Raya yang menyentuh hati dengan cara yang berbeza; apakah cara yang lebih baik untuk menimbulkan kegembiraan pulang dengan petualangan kejar kereta yang penuh tegangan dan komic,” tambah Chew.

Mengulas tentang filem tersebut, CEO Carro Malaysia, Derrick Eng juga menekankan kepentingan tagline penutup filem “Keluarga, itulah yang menggerakkan kami”, menekankan kesesuaiannya dengan semangat Raya dan nilai-nilai teras jenama.

Filem Raya boleh dilihat di saluran YouTube Carro Malaysia dan juga dikeluarkan di Singapura dan Indonesia.

Untuk menambahkan semangat perayaan, pelanggan di Malaysia yang membeli kereta bersijil Carro dari 17 April ke atas boleh menikmati diskaun, baucar, dan hadiah cabutan bertuah. Mereka juga berpeluang untuk menerima diskaun sehingga RM8,000 untuk kereta bersijil Carro yang dipilih.

800 pelanggan pertama yang tempah kereta akan menerima baucar diskaun 30% untuk perkhidmatan Cat & Bodi Carro Care, baucar diskaun 10% untuk perkhidmatan penyelenggaraan Carro Care, dan baucar diskaun 10% untuk penyenaraian insurans.

Leave a Comment