Sedikit Warna untuk PS5

Selepas melancarkan Playstation 5 (PS5) Slim baru pada akhir tahun lalu, Sony telah mula menyediakan sideplates baru untuk model tersebut.

Diperkenalkan di Consumer Electronics Show (CES) 2024 di Las Vegas, sideplates boleh ditukar-tukar ini datang dalam tiga warna – biru kobalt yang keren, perak sterling yang mengingatkan pada konsol PlayStation klasik dan merah volcanic yang mendalam.

Tiga warna yang diperkenalkan di CES merupakan yang pertama untuk model ramping konsol itu, kerana sideplates dari PS5 terlalu besar untuk muat pada model baru ini.

Kerana Sony akan menyingkirkan model-model yang lebih besar untuk mendorong versi kompak sebagai model utama, tambahan baru untuk menyesuaikan PS5 itu dialu-alukan.

Lebih banyak warna kemungkinan akan diperkenalkan pada masa depan, kerana The Verge melaporkan bahawa sideplates hitam juga “sudah dalam proses”. Pameran itu juga menampilkan pengawal PS5 baru dengan warna-warna baru yang sepadan dengan sideplates yang akan datang.

Pada masa kini, tiada tarikh pelepasan untuk sideplates (dan pengawal), tetapi tiga warna akan bermula pada harga US$54.99 (RM255).

Leave a Comment